Sunday, 2 October 2011

RSMY @ Medan Tuanku

Ayam Tandoori - RM 10

Cheese Naan -RM 5

Lama tunggu ni..

Pjot dan adeknya

Keema - RM 10

Memang terbuktilah the best cheese naan in town. Meleleh beb dia punya cheese..servis slow dan keaadan restoren yang agak tak in pon aku layankan aje sebab nak menikmati kelazatan cheese naan itu. Memang lazat, terbaik dan boleh datang lagi..tapi malam ni mmg lain macam best sebab Pjot blanje wehuuuu!!!

Saturday, 1 October 2011

Pencarian Pink Gumboots

2-3 minggu ni kan asyik hujan je, asal petang je aku balik dalam kekuyupan...lebat wooo..sakit badan2 nih kene butir air hujan. Dah tu aku jalan2 kat Jusco AU2 haritu jumpa la raincoat kaler pink...so nak carik gumboot plak macam yg kat atas tu utk pakai mase hari ujan...

Mula2 google la nak carik kat mana available..sbb carik kat sri gombak tak jumpa kat 3 kedai kasut..google punye google ade la jumpa kata kat sg wang ade jual..aku ngan ghairahnya terjah sg wang..dan mencari....

Berbuih mulut aku tanya dari satu kedai ke satu kedai.."gumboot ada?itu boot pua chu kang punya ada?tada lorrr..." .Cuba korg pegi sg wang...punye byk kedai kasut..tiap2 floor aku pegi..letih giler..pastu ade sorg budak ni suggest gi tanya kedai hardware..mmg la ade tp yg org pakai kebun tu kaler itam..takmau aaaaa...

Last skali aku masuk parkson tanya staff dia..punya la buat muka pelik then cakap"parkson tak pnah jual but getah, kasut getah kat bawah kak..crocs ade le". Cis! Bengang lak aku ngan nada kerek dia..wei aku carik stylo punya gumboots bukan yg pakai gi kebun lah!

At last aku turun gak carik crocs sbb da putus asa carik gumboots. Maka beli je la crocs tapi size budak. Sebab crocs size dewasa kaki aku tak muat..almaklum la antara semua part badan aku kaki je kecik..hmmmm..size 4 je la Hello Kitty aku..skrg tiap2 petang aku seronok kalau hujan sbb nak pakai raincoat ngan kasut getah pink huhuhuhu