Monday, 24 October 2011

Lily Nail Centre

TQ to Nana Berawi for this voucher.

I've set an appointment for this coming Friday.

Wooohooo..I love foot massage!!

Thursday, 20 October 2011

Supermarket Sweep

Baru balik Tesco..tetiba nak buat analisis perbandingan harga dengan bulan lepas




Milo Fuze 3 in 1- RM 13.99 (Sept) / RM 11.99 (Okt) - turun RM 2.00




Biskut Hup Seng - RM 3.39 (Sept) / RM 3.95 (Okt) - naik RM 0.56




Susu Pekat F&N - RM 5.45 (Sept) / RM 5.60 (Okt) - naik RM 0.15




Lain barang takleh banding pasal lain2 brand hahaha




But generally I found that groceries' price dah naik banyak..brg2 biasa cam sardin, susu pekat, tepung, cili kering (just to name a few) aih..makin hari makin naik...adekah inflasi sedang menyerang dengan hebat?

Wednesday, 19 October 2011

Lunch, Dinner & Movie

Mihun tomyam seafood @ SPPK - RM 6



Grainfed striploin steak @Ayers Rock - RM 35




Pas meeting unit selama 4 jam itu kami ke kedai tomyam SPPK untuk merehatkan minda sambil sambil menikmati santapan lazat penuh aroma.

Right after maghrib gigih pula memandu ke Wangsa Maju dalam hujan lebat untuk 'pre-pay day celebration'-ahh ade saje la sebab nak makan kat Ayers tu hehehe..

Then masuk Wangsa Walk carik parking setengah jam baru jumpa. Aku pon pelik pesal security dia pegang anjing besar sambil buat rondaan..anjing tu gatal badan dia gesek2 kat myvi sapetah..ayooo sape punye kete kene samak la..

Layan je citer What's Your Number..intro dia sebijik cam Bridesmaid..pesal ha kalau bangun tido pas make love pompuan beriya nak nampak cantik..gigih bangun pelan2 then gi washroom..sikat rambut, buang taik mata pastu amik toothpaste kumur2..then masuk balik dalam selimut pretend cam tgh tido lena..adekah untuk mendapat compliment sebegini.."owh..u look really beautiful in the morning..."adekah sebelah malam mmg tak nampak sebab gelap?eh ape aku melalut ni ahahaha

Monday, 17 October 2011

Sunday, 16 October 2011

Cheeky Raihan in action

Menyorok celah baju kat Liz Claiborne


makan eskerim kat Mc'D





Ohoii.. sungguh la lama beratur kat Cafe Ikea...lebih dari 1/2 jam..punya la nak makan meatball..pastu cappucino dah takleh refill..potong sungguh..coffee boleh..cappucino kene pakai token cam main game kat Sega..takpela...tahun depan je la repeat order huhuhu

Saturday, 15 October 2011

The Fortnight Dose (Creme Brulee Macchiato)

Coffee aroma, fluffy sofa, free WiFi.

Those are good elements for assignments brainstorming.

Go slow, one after another...keep on moving...owhh fenin la fenin :(

Dayang Nurfaizah @ JJ AU2





Sempat juga mendengar selagu dua sambil2 beli roti Massimo kat supermarket

Friday, 14 October 2011

Tacit knowledge

Tacit knowledge (as opposed to formal or explicit knowledge) is knowledge that is difficult to transfer to another person by means of writing it down or verbalising it.

Tuesday, 11 October 2011

Bisnes ada bagus ka?

Setelah 5 hari letak Elle's Bun di Koperasi Matrade, alhamdulillah 150 biji bun telah berjaya dijual dengan purata 30 biji bun sehari. Sambutan sangat memberangsangkan. Normally by lunch hour semua bun habis dijual. Ade la sekali dua membawak ke petang tapi abis gak la huhuhu..


So esok hari keenam, saya akan bawak 40 biji bun dengan 4 perasa iaitu:


10 rose sosej

10 sugar cheese

10 sardin

10 red bean

Ayuh dapatkan segera! (Biasa ngam2 8.30 am baru saya sampai kat koop :P)

Quote of the day

"Too many people spend money they haven't earn,

to buy things they don't want,

to impress people they don't like".

Monday, 10 October 2011

Repeat order @ RSMY

Uuuuuu meleleh...


Keema
Pastu chillax kat Tony Roma's Jln Yap Kwan Seng

pekena Pina Chillada



makan dessert ni, cooked apple slices

with apple crumble, caramel sauce and eskerim vanilla


Pancake @ Tea Time

I omit syrup



I chose buttermilk, mix it with fresh milk instead of water


This Nutella substitute is osem, cheaper prige tag, taste wise-at par

go n get it @ Giant



Semalam kanak2 ribena datang melawat Tok Wan dan Mak Tok. Jadi harusla maksu gigih memikir nak jamu ape kat anak2 buah. Mama masak gulai ikan kembung rampai bendi. Akak plak beli gulai kawah daging plus rebung kat Seri Ayu. Untuk kanak2 maksu goreng nugget la sebagai kudapan.





Sibuk kat umah sampai lupa nak pegi umah Kak Fiza. Sorry yer...lenkali sure saya dtg hehehe..dah lepas lunch..maksu bawak Aisyah ngan Raihan gi giant. Korek punya korek dalam stor tak jumpa helmet spare. Last2 topi engineer ku sesah bagi Aisyah pakai. Raihan duk dlm bakul. Bukan tak nak bawak kete tapi malas pening kepala carik parking kat Giant yg sgt sesak tu.


Maka carikla pancake mix dan lain2 bahan utk minum petang. Seronok gak gi Giant time weekend leh rase tester macam2 huhuhu..I find that food testing is fun..budak2 lagi suka..balik ja maksu terus start buat pancake..sapu lapisan Nuss Fit then top dengan Vanilla eskerim..hmmmm...pendek citer sedaplah huhuhuh..tak caya balik pi try buat!


(Pics from Google-tak sempat snap pic..licin!)


Thursday, 6 October 2011

Supper @ PappaRich Prima Sri Gombak

Biasa



Durian


Lately mama selalu ajak lepak PappaRich after dinner..dia dah suka sgt ngan ABC letak eskerim durian tu huhuhu..pas makan kat rumah..santai2 makan ABC..layan..huhuhu..yang ni Ezam blanjer..dia balik tido Sri Gombak on last Monday

Monday, 3 October 2011

ELLE's BUN @ Koperasi MATRADE

LABEL




Sardine Bun




alamak..sausage bun macam bang mat gebu kene postpone...utk 1st day ade bun sosej rose aje..tunggu yer utk edisi seterusnyaaaaaa






2 jenis bun iaitu Sausage Bun (RM 2) dan Sardine Bun (RM 1.50) akan mula dijual di Koperasi Matrade pagi esok. Have a look kat rak roti tu yer...roti tu more or less rupa dia mcm dalam gambar di atas le..rasa?gerenti sedap!From time to time ku akan tambah Bun lain cam kacang merah, kaya, bilis, mini pizza..tengok la sambutan cemana kan...huhuhu...cuba,nikmati,cintai ELLE's Bun!

Sunday, 2 October 2011

RSMY @ Medan Tuanku

Ayam Tandoori - RM 10

Cheese Naan -RM 5

Lama tunggu ni..

Pjot dan adeknya

Keema - RM 10

Memang terbuktilah the best cheese naan in town. Meleleh beb dia punya cheese..servis slow dan keaadan restoren yang agak tak in pon aku layankan aje sebab nak menikmati kelazatan cheese naan itu. Memang lazat, terbaik dan boleh datang lagi..tapi malam ni mmg lain macam best sebab Pjot blanje wehuuuu!!!

Saturday, 1 October 2011

Pencarian Pink Gumboots

2-3 minggu ni kan asyik hujan je, asal petang je aku balik dalam kekuyupan...lebat wooo..sakit badan2 nih kene butir air hujan. Dah tu aku jalan2 kat Jusco AU2 haritu jumpa la raincoat kaler pink...so nak carik gumboot plak macam yg kat atas tu utk pakai mase hari ujan...

Mula2 google la nak carik kat mana available..sbb carik kat sri gombak tak jumpa kat 3 kedai kasut..google punye google ade la jumpa kata kat sg wang ade jual..aku ngan ghairahnya terjah sg wang..dan mencari....

Berbuih mulut aku tanya dari satu kedai ke satu kedai.."gumboot ada?itu boot pua chu kang punya ada?tada lorrr..." .Cuba korg pegi sg wang...punye byk kedai kasut..tiap2 floor aku pegi..letih giler..pastu ade sorg budak ni suggest gi tanya kedai hardware..mmg la ade tp yg org pakai kebun tu kaler itam..takmau aaaaa...

Last skali aku masuk parkson tanya staff dia..punya la buat muka pelik then cakap"parkson tak pnah jual but getah, kasut getah kat bawah kak..crocs ade le". Cis! Bengang lak aku ngan nada kerek dia..wei aku carik stylo punya gumboots bukan yg pakai gi kebun lah!

At last aku turun gak carik crocs sbb da putus asa carik gumboots. Maka beli je la crocs tapi size budak. Sebab crocs size dewasa kaki aku tak muat..almaklum la antara semua part badan aku kaki je kecik..hmmmm..size 4 je la Hello Kitty aku..skrg tiap2 petang aku seronok kalau hujan sbb nak pakai raincoat ngan kasut getah pink huhuhuhu


Q4 2011: Semakan resolusi 2011



  1. Yang paling utama tentunya usaha untuk melenyapkan lemak tepu di seluruh badan ( no 1 dah gagal sebab dalam 9 bulan berat aku dah bertambah 6kg)


  2. Menghidupkan kembali aktiviti berenang sekurang2nya 3x seminggu (arghhh tahun ni aku rase aku swimming kat laut je kot hahaha)


  3. Brisk walking during sat/sunday (yes mmg ku brisk walking di Midvalley, KLCC dan Wangsa Walk. Kdg2 kat Sogo dan Jalan TAR)


  4. Kurangkan aktiviti hibernasi di katil especially after subuh (aku kan terus mencoba)


  5. Savings sebanyak mungkin.(kalau dpt sebulan seratus pun besar tuah)


  6. Kurangkan berlibur-cut down expenses on movies, karaoke, fine dinings (karaoke& fine dining dah kurang banyak tapi movie dok giat lagi, dlm 9 bulan dah spend 300++)


  7. Nak jadi insan lebih beriman dan bertakwa (I reserve my comment here)


  8. Jaga kesihatan dengan baik (lately getting better, good control of sugar intake)


  9. Minum plain water secukupnya(payah beno nak abis 8 gelas sehari?)


  10. Setia mengambil daily supplement dengan teratur(need improvement, asek lupa)


  11. Reduce/eliminate impulse buying behaviour (during musim raya fail abis)


  12. Jadi anak yang solehah, senangkan hati parents(boleh tahan jugak)


  13. Treat mama&papa makan best once a month(ini mmg tak miss)


  14. Utilise housing loan(insya Allah in December once umah dpt CF, probably a bank loan)


  15. Bisnes Elle Buns & Cookies (cookies time raya tak sempat, buns coming soon)


  16. On balik bisnes Tudung Eliza(hold dulu)


  17. Put more efforts untuk jaga kecantikan dan penampilan (makin rajin hahaha)


  18. Study smart and score dean's list (1st year so so aja..2nd year mau tambah pointer)


  19. Buka mata dan hati untuk cinta(ada juga nampak cahaya walaupon samar2)


  20. Tajamkan skil memasak(time bulan posa paling rajin)


  21. Khatam Al-Quran 3 bulan sekali-berabuk ja tafsir atas meja tu :(


  22. Jaga solat(innasolati, wanusuki, wamahyaya wamamati lillahi robbil 'alamin)
So little time left with many things to do, insya Allah..cuba yang terbaik.