Wednesday, 30 November 2011

Seafood heaven in Alai

Nasi lemak kosong


Ketam bercili


Sotong goreng tepung


Kepah masak sczechuan


Udang bakar rempah


Went to Melaka with mama on Deepavali for JJCM. Stayed at Chalet Deruan Ombak by the Pengkalan Balak Beach. Singgah jap rumah Fairuz kat Masjid Tanah. Malam naik cruise kat Sungai Melaka. Then cari seafood port kat Alai. 4 kali jugak berenti tanya orang huhuhu..dtg tahun lepas si Udeng yg bawak so dah lupa jalan. Seafood tu semua dalam RM 35. Esoknya before balik pegi ronda Kuala Sungai Baru tapau seafood baru naik bawak balik KL. Yang bestnya ialah ade orang jual lokan. Apalagi trus tapau 2 kilo balik bakar kat rumah huhuhu




Friday, 25 November 2011

PappaRich Prima Sri Gombak

Mana la ABC Durian tak sampai2



Makan kuey tiaw dulu la..

Lazat


Enak



Kami tinggal papa kat rumah dan senyap2 kluar pi PappaRich berdua heheheh..tapi tapau jugak pau sayur dan tutti frutti untuk papa..

Thursday, 17 November 2011

Jus Kedondong Asam Boi

Buah yang diterbangkan khas dari Sungai Petani. Dengar cerita buah di pokok melabuh hingga ke lantai bumi. Cousin saya bekalkan sekali limau jeruk yang disumbat asam boi tu. Fuh nikmat hingga titisan terakhir!

Tuesday, 15 November 2011

Opportunity Cost

Kos melepak di pawagam sebanyak 37 kali untuk tempoh 10 bulan


bersamaan dengan harga sebuah TV LCD Toshiba 19"



Adakah dengan membeli set tv dan pemain dvd di atas akan membuatkan aku mendiam di bilik lalu menjadi gadis pingitan yang tak kluar2 rumah? So hard to justify..

Wednesday, 9 November 2011

Okonomiyaki & Begedil

Squids Okonomiyaki at Jusco @ RM 4.90


My begedil for soto ayam @ priceless jewels haha :p

Monday, 7 November 2011

Kek Butter Cadbury Dairy Milk



Modified la skit bubuh cekelat

2 bantal pertama yang sudah dibakar


yang ketiga over gebu hehe..kejap je abis kek ni semua..ramai peminat..ade la sorg tetamu yg datang ckp kek ni senang je main campak2 sure jadi. Sila la buat dulu tengok jadi ke tak sebelum nak kluar statement membakar diri yer. Emo plak hahaha~dont play play~ owh ya coklat tu semua sunken ke bawah..ade tips dari cake expert supaya after 30 minutes in the oven baru put the choc on top of the batter..so it will melt cantek la kot..next time la huhuhu

Jalan-jalan Raya Haji

Where to? KLCC



Travel by? LRT from Sri Rampai. Can u see the excited face?

Dinner @ KFC


Aisyah tanya: Maksu, donut big apple tu boleh beli sikit2 kan?




Ok, maksu got it. Aisyah nak brape?

Satu je..ok amik 2 bawak balik kat mak tok 1




Apesal la diorang tak buka lampu kat fountain tu



Balik gi Speedy Video. Sewa DVD Mr. Popper's Penguin.

Bilik maksu bergelap jadi panggung wayang.


Thursday, 3 November 2011

Elle's Buns bercuti panjang

Elle's Buns yang dirindui akan kembali menemui anda pada

Isnin, 14 November 2011. Tunggu....