Saturday, 31 March 2012

Cafe @ Village Grocer, 1 Mont Kiara

Hot chocolate @ RM 6.50



Buttery bun & mushroom chicken pie (cant remember the price)


While waiting for my mum who was pampering herself at Amante, I went jalan2 at 1 Mont Kiara mall just to kill the time. I found this cafe at Village Grocer and decided to try their hot choco, bun & pie. Not bad, boleh pegi lagi hehe

Tuesday, 27 March 2012

TGI Fridays @ Wangsa Walk

" Di antara tujuh petala langit dan tujuh petala bumi ada tujuh petala cinta". Daripada banyak2 movie yang available kenapa kau beli tiket 7 petala cinta??



Demi menyokong industri perfileman tanahair kah? Aku rasa tersiksa nak habiskan cerita tu huhuhuhu, tapi sebab ko blanja takpelah hahaha..


Complimentary beef fajitas from TGI Fridays, I loike!

Mac & cheese


Fish & chips



Snickers & strawberry parfait


Friday, 23 March 2012

Satay Station @ Solaris




" Kat Tanjung Karang ade Satay Hut" kata Pak Jahir

Watermelon Lychee @ RM 7, Special Apple & Fresh Orange @ RM 5


Jelingan maut hehehehe


Ade jugak orang tak makan satay yer..jadi dia makan Mee Rebus


memang best la sebab Incik Ladi blanjer huhuhu


smile : semoga murah rejeki incik ladiiii


mee rebus @ RM 7



satay, RM 7.80 for 1/2 dozen


kami belasah 80 cucuk

Tuesday, 13 March 2012

Tea Time @ Ben's KLCC

ni la Berries Pavlova Sandwich (pic courtesy from google). Akak kata base dia cam plaster ceiling huhuhu.. meringue tu ok la rasanya...masa org dok gila macaroon aku try, dah makan tak suka pon. sama macam pavlova ni..dah rasa tak suka jugak..mmg kena makan butter cake biasa je la huhuhu. Tapi akak makan bread & butter pudding tu sedap. And again apple frosty yg ku ode tak sedap tapi pineapple akak sedap la pulak..hai la nasib..



happy birthday yang ke 37 to akak on 13032012


Aisyah dapat advance (19032012) birthday present dari maktok..Aisyah pilih sendiri jam Adidas tu huhuh..lagi 2 tangan dewasa tu saje ngada2

Maktok janji kalau exam dapat nombor bwh 10 maktok hadiah jam. exam ujung tahun 2011 Aisyah dpt no. 3 so mak tok kenalah tunaikan janji..pasni belajar rajin2 kasik dapat semua A okeh??


hai kejap saja anak menakan maksu dah 10 tahun. Rasa macam baru je lari pi Sunway Pyramid waktu lunch dari opis sebab beriya nak beli baju kaler pink utk dia 10 tahun lepas. Anak buah 1st semua pon teruja. Sekarang dah 5 tak heran dah , tunggu bikin anak sendiri pulak huhuhu


I wish someone can iron the whole basket of shirts n pants for me. Giler kentang punya malas iron baju. Kdg2 sanggup hantar kat laundry Wangsa Walk sebab dia iron sampai side baju tu tajam semacam huhuhu..aku buat sendiri tak jadi



Sunday, 11 March 2012

Pizza San Francisco @ Festival City Mall

"Kami suka makan" kata mereka berdua :p


ape lagi orderlah


root beer float, banana shake & lime asam boi


lamb chop @ RM 13.90 -promo price


cheesy chicken or something tak ingat la @ RM 18.90


Banana split @ RM 9.90


Saturday, 10 March 2012

Krabi : Meals at Sunda Resort

Creativity





Chicken with cashew nuts

Beef red curry


Tom yam goong




part of breakfast's buffet spread



Beef green curry



Mix vege



Telur dadar




Foods provided by hotel boleh tahan je la. Nak kata sedap sangat tu takla sebab dia ade taste manis, macam style masakan kelantan..haa camtu la..pedas pon tak menyengat mana huhuhu..anyway anyhow kami bersyukur gak la tak payah every time nak makan kena pi cari kat Ao Nang ke ape..pakai2 bedak, jalan 2 -3 langkah dari bilik dah sampai Safa Restaurant..dinner is ready! Makan je la..buat bekalan tarik selimut katanya..




Friday, 9 March 2012

Krabi : Colourful Night Market

Weird corn


Mihun sup daging

Cotton candy


Durian siam


Lauk-pauk



Ice blended 25 bath



I bought kiwi ice blended



Ayam gemok



Perciks2



Popcorn



Manisan



Donuts 5 bath seketol



Agar-agar macam2 kaler



Telur puyuh goreng



Ni kompem bukan lemang



Ala2 tako tao tapi yang kat jusco tu lagi sedap



Dalam pisang luar salut ngan kelapa +pandan then goreng, sedap!! 3 for 10 bath



Kuih bijan ni pon super sedap 3 for 10 bath




Night market ni bukan yang kat Krabi town, yang tu jumaat, sabtu & ahad je ade. Yang ni small night market kat dalam kampung berdekatan Sunda Resort. Boleh kata hampir semua muslim stalls. So tak risau la nak makan. Tapi kami beli apa je..donuts, kuih2 and ice blended pasal pastu nak dinner kat hotel dah..huhuhu..yang bestnya orang siam pi cakap siap ngan kami..punya panjang dia story last2 kami tanya HOW MUCH?muka kami dah jadi siam agaknya huhuhu..End of Day 3