Saturday, 31 March 2012

Cafe @ Village Grocer, 1 Mont Kiara

Hot chocolate @ RM 6.50



Buttery bun & mushroom chicken pie (cant remember the price)


While waiting for my mum who was pampering herself at Amante, I went jalan2 at 1 Mont Kiara mall just to kill the time. I found this cafe at Village Grocer and decided to try their hot choco, bun & pie. Not bad, boleh pegi lagi hehe

Wednesday, 28 March 2012

Berdoalah



Semoga penjelasan diterima, hujan lebat-jem giler start dari Karak-tambah lagi eksiden-lambat 4 minit!

Tuesday, 27 March 2012

TGI Fridays @ Wangsa Walk

" Di antara tujuh petala langit dan tujuh petala bumi ada tujuh petala cinta". Daripada banyak2 movie yang available kenapa kau beli tiket 7 petala cinta??



Demi menyokong industri perfileman tanahair kah? Aku rasa tersiksa nak habiskan cerita tu huhuhuhu, tapi sebab ko blanja takpelah hahaha..


Complimentary beef fajitas from TGI Fridays, I loike!

Mac & cheese


Fish & chips



Snickers & strawberry parfait


Monday, 26 March 2012

Dividen Bank Rakyat 2011

Bank Rakyat announced 2011 dividend of 20% for its 926,578 members. (2010: 15%). Terima kasih Bank Rakyat, saya mesti pilih!! :)

Pizza Happy Hour

7 regular pizzas and foursome box, 3some ku pnah dengar tp 4some?


Ami terpejam2 pastu Azi amik gambar

"Time kasih Nina, jauh2 balik dari Shanghai
nak blanje kitorang" kata Incik Ladi..


Haza yang dah posting MDG pon datang memeriahkan majlis


Cawan kucing Nina masih setia berkhidmat


Halalan Toyyiban.


Sunday, 25 March 2012

Breakfast @ McD Sri Gombak

Makan pancake je, jaga badan


Sausage mc muffin with egg


Big breakfast sapa punya?





Family breakfast A - RM 19.90


kopie satu, lagi satu tukar jadi milo utk kanak-kanak


Maksu bawak kanak-kanak outing di hari Ahad. Breakfast Mc'D, lunch makan gulai ayam maktok, dinner KFC. Sempat layan movie Smurfs yang sewa kat Speedy. Ptg jalan2 kat JJ Wangsa Maju then beli baju sorang sehelai kat Parkson KL Festival City. Last week besday diorang maksu tak bagi ape2 pon..outing ni kira ganti hadiah la huhuhu..nak bawak pi Kidzania tunggu ibu korang sponsor la yer hahaha..

Friday, 23 March 2012

Satay Station @ Solaris




" Kat Tanjung Karang ade Satay Hut" kata Pak Jahir

Watermelon Lychee @ RM 7, Special Apple & Fresh Orange @ RM 5


Jelingan maut hehehehe


Ade jugak orang tak makan satay yer..jadi dia makan Mee Rebus


memang best la sebab Incik Ladi blanjer huhuhu


smile : semoga murah rejeki incik ladiiii


mee rebus @ RM 7



satay, RM 7.80 for 1/2 dozen


kami belasah 80 cucuk

Thursday, 22 March 2012

Evolusi Telefon Bimbitku



1999-Ericcson PH 388



2000-Nokia 3310



2002 - Motorola T280i



2003 -Motorola C300





2007 - Motorola W377







2008 - Sony Ericcson K550i








2009 - Sony Ericcson G900




April 2010 - Sony Ericcson C903

















October 2010 - Nokia C3




2012 - :)



SPM penentu hidup

Cliche sungguh tajuk entry di atas..ni kata2 seorang yang amat dekat dengan diri saya satu masa lalu..mmg ayat tu berjaya mensaiko saya untuk pulun ketika exam SPM. Dapat la 4A kalau ikut style skrg. Dlu2 dia bagi gred 1, 13 aggregat. Bagi adik2 yang SPM style baru, aggregat ni kira 6 subjek terbaik, wajib kira 4 subjek teras termasuk BM dan 2 subjek elektif. Hmm BM A1, Math A1, Agama A1, Sejarah A2, Arab tinggi C3, Kimia C5 (campur semua 13). Lagi 4 subjek, BI C3, Fizik C5, add math 6C, bio P7. Itulah result yang ku genggam pada 31 Mac 1998.

Hmm...sebenarnya SPM bukan penentu hidup. SPM cuma batu loncatan untuk peringkat2 dalam hierarki pengajian tinggi di negara kita. Berapa ramai scorer time SPM tapi tewas di menara gading. Samada F.O atau angkat bendera putih chaloh balik kampung. Lain pula dengan yang bermula dari sijil kemudian dip kemudian degree. Abis degree join oil n gas industry, sekarang gaji mengalahkan JUSA C at the age of 32.

Dan yang mana bintang cerah pulak, abis degree sambung master langsung jadi pensyarah. Dapat pula cuti belajar sambung phD di negara 4 musim, scholar dapat gaji pon jalan. Balik phD trus gred 52 bertuah la badan.

Dalam kes saya sendiri, secara ringkas bolehlah dikatakan bahawa saya telah tersilap dalam percaturan hidup hingga halfway di UKM dulu namun saya tetap redha. Kadang-kadang jeles jugak tengok member2 yg keje gov,rata2 dah gred 44, 48 tapi cepat2 pujuk hati sendiri...rezeki masing-masing kan...

Pengajian di USM berbaki 2 thn++, perjalanan saya tak semudah orang lain. Namun begitu saya selalu berdoa kepadaNya semoga sebelum kedua ibubapa saya menutup mata, saya dapat menggenggam segulung ijazah.

Jadi saya ingin mengulang pendirian saya bahawa SPM bukan penentu hidup. Jika result tak brapa bagus untuk compete apply UPU, banyak lagi saluran lain untuk belajar. Dalam era informasi di hujung jari, what u have to do is GOOGLE! Ada latihan separa perubatan, politeknik, institut latihan kemahiran, kolej kemahiran MARA etc etc..STPM also is another choice..

Kalau tak minat belajar then cari kerja, mula dari bawah dan gain experience. Sambil tu kalau dah terbuka hati boleh belajar part time. Banyak IPT offer pengajian separuh masa. Kene la struggle skit tapi kalau itu je pilihan yang ada, takkan hanya nak berpeluk tubuh?

Saturday, 17 March 2012

Ayers Rock & Matta Fair

Wajah gusar



dan kecewa

layan je la mango dan pepsi


beef pie tak best @ RM 2


massive burger @ RM 20


meatballs @ RM 12


Sebagai rakyat marhaen yang suka melancong, saya pasti takkan melepaskan peluang mengunjungi MATTA Fair saban tahun yang menjanjikan percutian idaman pada harga yang rendah. Saya mengenepikan perasaan rimas, kesesakan nafas dan kebencian perlagaan tubuh badan dengan bukan mahram demi mengejar good bargain. Namun tahun ini kami kecewa, pakej ke Bali yang diidamkan semua mahal-mahal belaka! Jadi kami berlalu pergi tanpa membeli apa-apa pakej dan bertukar ke plan B!~~~plan ala carte~~~hotel book online~~supir cari sendiri~~Layan burger kat Ayers je la untuk mengubat hati huhuhu



Tuesday, 13 March 2012

Tea Time @ Ben's KLCC

ni la Berries Pavlova Sandwich (pic courtesy from google). Akak kata base dia cam plaster ceiling huhuhu.. meringue tu ok la rasanya...masa org dok gila macaroon aku try, dah makan tak suka pon. sama macam pavlova ni..dah rasa tak suka jugak..mmg kena makan butter cake biasa je la huhuhu. Tapi akak makan bread & butter pudding tu sedap. And again apple frosty yg ku ode tak sedap tapi pineapple akak sedap la pulak..hai la nasib..



happy birthday yang ke 37 to akak on 13032012


Aisyah dapat advance (19032012) birthday present dari maktok..Aisyah pilih sendiri jam Adidas tu huhuh..lagi 2 tangan dewasa tu saje ngada2

Maktok janji kalau exam dapat nombor bwh 10 maktok hadiah jam. exam ujung tahun 2011 Aisyah dpt no. 3 so mak tok kenalah tunaikan janji..pasni belajar rajin2 kasik dapat semua A okeh??


hai kejap saja anak menakan maksu dah 10 tahun. Rasa macam baru je lari pi Sunway Pyramid waktu lunch dari opis sebab beriya nak beli baju kaler pink utk dia 10 tahun lepas. Anak buah 1st semua pon teruja. Sekarang dah 5 tak heran dah , tunggu bikin anak sendiri pulak huhuhu


I wish someone can iron the whole basket of shirts n pants for me. Giler kentang punya malas iron baju. Kdg2 sanggup hantar kat laundry Wangsa Walk sebab dia iron sampai side baju tu tajam semacam huhuhu..aku buat sendiri tak jadi