Monday, 30 April 2012

Rendang Landak


 Hasil kebun papa, save 4-5 ringgit nak beli serai,
daun limau purut, kunyit, lengkuas, daun kunyit.
Yang penting, segar!


Perencah ni blend saja, bawang putih 1 labu, bawang merah 5 labu,
kunyit, serai, lengkuas. Blend jugak cili kering


Ni dia landak yang dibeli dari Kudut. RM 60/kg

Pulut sibaq che' gumpal bulat2, sajala bagi cantik. Pulut sibaq ni cara nak buat dia..kukus ja beras pulut then gaul santan pekat yg direnjis secubit garam, gaul atas darat.

 Time ni 1st time makan belum cukup hitam, masuk petang semalam dah jadi rendang tok, memang mabeles!

Tada...

Saturday, 28 April 2012

Aimar Corner @ Prima Sri Gombak


Sate Daging RM 0.80/cucuk, Sate Ayam RM 0.70/cucuk, Nasi Impit RM 1.00
Nanti nak repeat makan sate kambing dan sate perut tembusu pulak


Char Kuey Tiaw @ RM 4.50, sedap ala2 Sg. Dua

Nasi Goreng Cili Padi @ RM 5.00, memang menyengat

Friday, 27 April 2012

Thursday, 26 April 2012

Blueberry cheesecake

RM 2 per slice. Light texture, i like.

Secubit garam, sesudu gula. Kurang lebih baik

 Lepas layan Chatime jangan check gula, kompem tinggi.
Boleh juga mintak 30% sugar untuk keselamatan


Accu Check Active glucometer, got it from Watson @ RM 99

and i got this blood pressure monitor
from Klinik Keluarga Dr. Dahlia  MATRADE @ RM 333


Bila bacaan paras gula dan tekanan darah anda lebih tinggi dari biasa, elok juga kalau ada set glucometer dan blood pressure monitor di rumah. Ini untuk meletakkan kita dalam keadaan berjaga-jaga dan mengelakkan kelekaan meneguk redbull serta membedal steak secara bertubi2.

Thursday, 19 April 2012

Meatworks lagi

Semalam sorang, hari ni bawak geng


pak jahir berpeluh carik viva, kitorang tunggu kat Cold Storage
time nak balik ahahah


black pepper beef and pilaf rice


linguini alfredo with chicken & mushroom


beef on toast


besday gurl (belated) dengan brownies


Wednesday, 18 April 2012

Tuesday, 17 April 2012

3d2n @ Columbia Asia Hospital, Setapak



Monitor 24 hrs. Nak ape2 picit je butang. Tak sampai 10 saat nurse pun muncul.


Tengok bil, nursing charge saja RM 40/day. Patut la laju semacam


Nasi goreng kampung @ RM 6.50. Sedap gak

Fish & Chips RM 8.80. Mmg berbaloi




Mem besar makan angin kat spital baru buka..so tak payah runsing2 lagi, makan ja ubat elok2...lebur 3.5k pon takpa servis tiptop. Parking free, makan pon sedap huhuhu..recommended!


Saturday, 14 April 2012

Wira eksiden

Sabtu pagi, papa yang baru balik makan roti canai di Restoren Nur memandu dengan senang hati nak pulang ke rumah. Tiba di persimpangan SG 2/1 dan SG 2/7, sebuah kereta Honda City dari SG 2/1 merempuh bahagian hadapan sebelah penumpang. Maka berlaku kerosakan yang belum dapat dipastikan jumlahnya.




Di rumah (aku dok kroh2 lagi). Adik, adik bangkit la teman papa pi balai polis. Aku terloncat macam spring. Hah?balai?awat? Papa kena langgar. Langgar? Sapa langgar? Kat mana? teruk ka? aku menjadi polis pencen seketika.




Maka trip ke balai polis la nampaknya....adoihh..bosan cek..cek ingat nak pi tengok Battleship kat Wangsa Walk huhuhu..dah buat report, kena lagi sekali datang kol 2.30 petang. Pegawai Penyiasat takdak di balai. Petang pegi lagi sekali. Dah tu call cina yang langgar tu suro dia pon buat repot. Kalau tak,nanti nak claim insurans dia masalah pulak nanti. Adoih cek pening pening..pasal cina tu kerek. Not a problem, not a problem. Dah tau not a problem hang pi la buat repot.




Apa pun on Monday dah hantar kete pi workshop. Mereka janji seminggu siap. Sementara tu Viva parking dalam la huhuhu.


Friday, 13 April 2012

Dinner @ Le Meridien, KL Sentral

Course by course


Appetizer ade oyster. Cara makan : perah limau atas raw oyster then
masukkan dalam jus tomato kemudian one shot lah


Medium rare striploin steak, 1st time try medium rare. Selalu medium well


Pavlova bikin pemanis bibir

Thursday, 12 April 2012

Lunch with opismate @ Meatworks

mocktail Pina Colada @ RM 15



Sirloin @ RM 50

Spare ribs @ RM 53


Chicken Sandwich tak ingat harga


Brownies @ RM 17



Tiramisu @ RM 13


Banyak lagi hidangan seperti beef fillet yang paling mahal tu..then T-Bone steak tak masuk dalam gambar sebab dah kene terkam..cuma brontsaurus je tak ode..kalau yang tu...abis la naik darah tinggi semua huhuhuh

Monday, 9 April 2012

Palace of the Golden Horses

Double queen bed for extra comfort



Samsung LCD TV utk tengok ABPBH

Bathtub untuk celor yong tau foo


Shower untuk kesegaran berpanjangan



View from the balcony


White wardrobe yang mewah


Kot yer pon tak bagi pakai minibar jangan la kunci...

tak dapat nak sejukkan air kotak lychee yang kubeli di 99 Speedmart


1 hari 1 malam di TPGH. Complimentary stay courtesy from the vacation club. I went for a briefing about their wellness centre. So as a token of appreciation they gave me a voucher for 1 night stay. Lepak satu malam bersama pjot yang kebetulan cuti pada hari Ahad. Pagi2 isnin 6.30 kitorang gerak ke opis huhuhu..gigih nak duk hotel five stars kannnn..ptg ahad tu kitorang naik shuttle ke The Mines. Dia lalu jalan dalam iaitu jalan kat rumah2 banglo tepi tasik mines tu...gile aaa sebijik umah ade sampai 3 bimmers..huuuuuu..kaya kaya kaya!!




Friday, 6 April 2012

Tarbush Express @ Pavillion

Maap ye camera tak stable plus tangan shaking


Azi & I shared 1 lamb shawarma and 1 lamb beriyani. On top of that we shared 1 glass of lemonade. What a romantic lunch we had. Tetiba kan hahahah..



We walked all the way from KLCC through the new covered bridge. I noticed there is one air-cond blower at every 7 metres length of the bridge. So you could walk in comfort without a chance of ketiak basah to happen. Actually jauh juga jalan pi balik, sempat la digest makanan kat tarbush tadi kan huhuhuh..tambah sakit kaki ronda MIHAS lagi..foot reflexology la jawabnya later in the evening.

Putu Bambu Pak Uda @ Kasturi Walk (Central Market)






Pak Uda putu bambu's stall is the scene stealer at Kasturi Walk. People would queue as long as half an hour to grab those hot putus. Memang lazat dimakan panas2.

Wednesday, 4 April 2012

Monday, 2 April 2012

Craving for steak @ Ayers Rock

pineapple vitagen beli kat carrefour, sampai ayers ask for ice cubes


grainfed striploin, medium well