Friday, 29 June 2012

Be thankful in life

Heavy rains remind us of challenges in life. Never ask for a lighter rain. Just pray for a better umbrella. - That is attitude. When flood comes, fish eat ants and when flood recedes, ants eat fish. - Only time matters. Just hold on, God gives opportunity to everyone! Life is not about finding the right person, but creating the right relationship, it's not how we care in the beginning, but how much we care till the very end. Some people always throw stones in your path. It depends on what you make with them. A Wall or a Bridge? - Remember you are the architect of your life. Search for a beautiful heart, but don't search for a beautiful face. Coz beautiful things are not always good, but good things are always beautiful. It’s not important to hold all the good cards in life. But it’s important how well you play with the cards you hold. Often when we lose all hope & think this is the end, God smiles from above and says, 'relax dear it’s just a bend, not the end.' - Have faith and have a successful life. One of the basic differences between God and humans is, God gives, gives and forgives. But the human gets, gets, gets and forgets. Be thankful in life.

Friday, 22 June 2012

Owh kome deroyan dah berbunge


 terbaikkkkkkk, segar dari ladang!!!


TQ to Kak Ayu yang membawaku ke umahnya di Ulu Yam untuk menikmati durian pokok belakang umah je..best oiii..siap pakej makan tengahari pulak tu..masak lemak pucuk manis ngan keledek, talapia bercili, ayam sambal...top up lagi rempeyek rangup sebagai snek..bekal tempoyak ngan durian bwk balik..lenkali ajak saya lagi yer huhuhuhu

Saturday, 9 June 2012

A tough week after all

Selesai sudah 3 paper, 7 lagi menanti. Overall 3 paper minggu pertama berlalu dengan smooth. Cuma tubuh badan jadi over stress. Abis first paper, OB on Tuesday, datang demam panas. Siap pegi speedmart beli 3 bungkus ice cube. Humban dalam tong air, perah limau purut. Mandi kol 4 petang. Tak tahan panas...pas mandi pasang air cond.. tido..elok kejap..esoknya pas paper akaun demam kura datang lagi..siap gastrik menyerang...memang lembik la atas katil huhuhu..apela nasib...carik air kelapa minum tanpa ais ngan gula..kurang skit panas

Khamis pula gap sehari takde paper..papa ade appointment ngan spital selayang..buat fine needle biopsy kat tyhroid gland, next tuesday repeat OGDS then only tau result pada hari Khamis. Semoga Allah permudahkan segalanya.

Jumaat pon berlalu dengan tenang..paper Int. Bisnes ok juga..aku harap dapat la A huhuhu..

Hari ni teman mama makan kenduri kat Taman Melewar Indah. Anak kawan ma n pa time pi Mekah thn 2003 dlu kawen..sejak papa tak brapa sihat ni asyik aku je la teman mama pi makan kenduri..agak bosan jugakla sebab aku tak kenal tuan rumah atau pengantin. Tapi sebab udang galah ngan daging dendeng serta tapai pulut dia sedap aku tak kisah la teman hahahah

Monday, 4 June 2012

Tayar Goodyear pilihan bijak






Hai la Viva, hari aku genting nak pulun baca buku la tayar bengkak, merekah segala..sudahnya study leave ni aku tak baca buku dok melayan kereta manja ni..esok tuan hang ni nak exam..buat perangai btul!

Dahtu tayar original Goodyear 155/65 R13 memang takde dalam market..payah giler carik tayar yg datang asal dengan Viva ni..aku pegi 9 kedai area Sri Gombak..memang takde stok..dah tu takkan nak tukar 1 yang bengkak je saiz lain..lagi 3 pakai yg lama..jadi lori la keta aku..gogeh gogeh

Kalau ikut hati memang la nak pakai Michelin, best performance, lembut, etcetera..tapi setelah dilihat kemampuan kewangan yang tak brape nak mampu tu kan..Goodyear Duraplus sudah..165/60 R13 @ RM 140. 4 bijik dapat RM 550 sekali free alignment & balancing. Free lagi mihun 2 bungkus. Comel je free gift mihun yg belum masak, tokey kedai siap tunjuk tanda HALAL huhu..berkotak2 mihun dalam opis dia..

Pastu untuk panduan cer baca entry blog ni. Useful tips.


Sekian info dari gua yang pokai.

Friday, 1 June 2012

Bring it on!


Matila banyak lagi tak abis cover, Tuhan tolong lembutkan benak aku..untuk menerima semua pelajaran ini..kerna ku tak mampu, kerna ku tak sanggup...repeat paper atau extend sem.....(nyanyi ala2 ombak rindu). Chiow!