Monday, 4 June 2012

Tayar Goodyear pilihan bijak






Hai la Viva, hari aku genting nak pulun baca buku la tayar bengkak, merekah segala..sudahnya study leave ni aku tak baca buku dok melayan kereta manja ni..esok tuan hang ni nak exam..buat perangai btul!

Dahtu tayar original Goodyear 155/65 R13 memang takde dalam market..payah giler carik tayar yg datang asal dengan Viva ni..aku pegi 9 kedai area Sri Gombak..memang takde stok..dah tu takkan nak tukar 1 yang bengkak je saiz lain..lagi 3 pakai yg lama..jadi lori la keta aku..gogeh gogeh

Kalau ikut hati memang la nak pakai Michelin, best performance, lembut, etcetera..tapi setelah dilihat kemampuan kewangan yang tak brape nak mampu tu kan..Goodyear Duraplus sudah..165/60 R13 @ RM 140. 4 bijik dapat RM 550 sekali free alignment & balancing. Free lagi mihun 2 bungkus. Comel je free gift mihun yg belum masak, tokey kedai siap tunjuk tanda HALAL huhu..berkotak2 mihun dalam opis dia..

Pastu untuk panduan cer baca entry blog ni. Useful tips.


Sekian info dari gua yang pokai.

Friday, 1 June 2012

Bring it on!


Matila banyak lagi tak abis cover, Tuhan tolong lembutkan benak aku..untuk menerima semua pelajaran ini..kerna ku tak mampu, kerna ku tak sanggup...repeat paper atau extend sem.....(nyanyi ala2 ombak rindu). Chiow!