Tuesday, 31 July 2012

Tiga perpuluhan empat lapan


syukur alhamdulillah...
(eventho ckit kecewa, lagi 0.02 nak dapat dekan huhuhuh)

Monday, 30 July 2012

Nufael Akeef




Alololo mulut muncung tu buat tak tido malam


right now Akeef tengah tido camni hehe 

3 pic atas tu time lawat Seri's Spa kat Bandar Seri Putra.  Try complimentary Seri's signature facial. Seri ni mummy  Akeef la..skulmate dlu of Siblings97. Cari kat FB http://www.facebook.com/serispa. Kadang2 Seri buat mobile spa cam kat Maju Junction haritu 27-29 July. Macam-macam ada..

Thursday, 26 July 2012

Ice Age 4


Arghhhh maksu kene pow!!!


Snacking before Ice Age 4


Rojak buah @ Box Office Cafe


Anjing jaga parking sampai tengah malam kat Wangsa Walk


Monday, 23 July 2012

IFTAR @ KGPA Bukit Kiara


 Biarlah gambar yang berbicara.. 


Early bird(23 July) get 50% discount so bayar RM 29 nett


Bread pudding


















Mekacih Cha ngan bang Deris yang sama2 memeriahkan majlis huhuhu

Sunday, 22 July 2012

22 Julai 2012


 1980, cuma boleh meniarap atas meja legend ni



1984, nak tiup lilin kena berdiri atas bangku. Meja legend yang sama



1990, dah tinggi tak perlu pakai kerusi ehehe. meja maintain lagi



2012, mak oi! Dah sama besar ngan meja huhuhuhu



 my feveret bday party pic, me n my bro with 2 frens



 Ada kisah disebalik Rainbow Cake ini


 Yummeh! Thanks to my sis


Katil maksu jadi port baik punya

4-5 tahun kebelakangan ni biasanya tiup lilin molten choc cake kat Chili's ja sambil staff kat sana nyanyi kuat2 ngan Ezam & akak. Tapi tahun ni spesel. Tiup lilin kat meja legend. Kek pulak kek pelangi. Meriah!! Buat sehari awal on 1st day posa. Berkumpul ramai-ramai. Alhamdulillah, masih diberi peluang menikmati kehidupan yang membahagiakan.

Saturday, 21 July 2012

Permata Hidup

Jangan dibangga berwajah jelita
Tak usah sedih rupa tiada
Ukuran Tuhan tidak serupa
Dengan nilaian makhluk di dunia

Carilah restu redha Illahi
Walau di mana kita berada
Biarlah manusia menaruh benci
Jangan Tuhan yang rasa murka

Baktikan usia yang masih ada
Menjadi bekalan ke akhirat sana
Hidupmu bahagia matimu mulia
Jika miliki iman dan taqwa

Iman dan takwa menjadi ukuran
Nilai manusia di sisi Tuhan
Permata hidup yang sungguh berharga
Pembela diri dari neraka

Happy 1st Ramadhan uollsss :)

Thursday, 19 July 2012

Parti Periuk aka Potluck @ Tingkat 15


Carrot cheesecake sponsored by Dato' Dzul


Tiramisu by Incik Ladi


Fruits by Kak Tengku


Chocolate moist by Mizi


Karipap by Wan


Cucur badak by Wan


Rendang minang by Zahir N


Pulut kuning by Zahir N


Sayur campur by Ami


Guess what?


Cheezy Chapati & keema by Kery


Ayam goreng by Azi


Nasi impit by Zahir B


Lontong by Zahir B


Daging tumbuk kicap by Man


Ayam masak merah by Ami


Vermicelli spaghetti by Elle


Carbonara sauce by Elle


Dhal by Kery


Root beer Float by Izarul



Puding karamel by Tini
(pic courtesy from google, sorry la Tini terlupa capture huhuhu)

Alhamdulillah. Kenyang sangat2. Rezeki melimpah hari ni. Terima kasih semua untuk makanan yang sedap-sedap. Selamat berpuasa. Take care.