Wednesday, 23 January 2013

Nasi Campur Awet Muda

Finally I've got the chance to have lunch at Awet Muda. I took grilled beef, tempura mushroom, kacang botol, daun pegaga n cucumber plus sambal tempoyak. My drink was ice lychee. All for RM6.50.  Very cheap right? Tasty summore.

The location is very near to USM. Use pintu masjid. Turn right and then left then u will see awet muda packed with cutomers. 

Sunday, 20 January 2013

Seafood at Kuala Perlis

Sampai ja Kangar roger Dedeq kata teringin sotong goreng tepung. Sudahnya..tomyam seafood, udang butter basah, siakap stim siam, kailan ikan masin semua terhidang...terbaik dari lautan..

Cikgu Dedeq makan kacang ja?
 
Sotong tepung
 
Tomyam Seafood
 
Udang butter basah
 
Siakap stim siam
 

Friday, 18 January 2013

USM...aku datang!


This will be the 3rd time I'm going to USM for Kursus Intensif PJJ. Will be staying at Desasiswa Fajar Harapan for 3 weeks. Schedule macam biasa padat tapi yang tak bleh tahan ada 2 hari kena exam back to back pada minggu akhir. 1 hari tu 3 paper dan esoknya 2 paper. Berturut-turut pulak timing 8-10 pagi, 10pg-12 thari. Terima kasihla siapa yang tolong buat jadual tu sebab berjaya memporak-perandakan hidupku untuk 2 hari tu.

7 daripada 11 assignment dah setel. 2 kena bawak ke Penang. 2 lagi boleh setel lepas intensif sbb due date 15 April. 1st paper will be on Monday 21st Jan jam 5.30ptg. Redah je la Services Marketing tu..2nd day English...yes no orite..then gap lama takde exam. Kelas kelas kelas exam sikit..dan tunggu je la 3rd week yang bakal menggugurkan rambut.

Apapun jalan terus..dah banyak masa, tenaga dan wang ringgit dihabiskan untuk pengajian ini. Mesti buat yang terbaik untuk masa depan. Setuju?

Thursday, 10 January 2013

Lok Lok King on Wheels


Wide selection : u name it, u get it.


Sotong celup tepung


3 kali pi celup cek oi!!


I asked my mom to get ready after Maghrib for Jalan-Jalan Cari Dinner. JJCD kali ini membawa kami ke belakang Ampang Point untuk menikmati steamboat halalan toyyiban. Wah skrip JJCM sangat. Ye la hari tu kan Lok Lok King ni masuk dalam JJCM. So kami pon nak terjah la tengok cam best je.

Keunikan LLKOW adalah ia tidak hanya menghidangkan steamboat, tapi boleh deep fry dan grill juga.

Saya cuba sotong celup tepung, paru celur dan celup tepung, dan kawan2 dia la..harga biasa2 ja..ikut warna lidi. merah rm 4, hijau 2, no color singgit. Amik sotong 4(kaler merah) mmg kena la RM 30 semua skali.

Kekuatan LLKOW pada kuahnya yang 4 jenis tu. Kuah kacang, kuah macam yong taufu yg hitam dan merah dan satu lagi cam sos cili thai..


Lepas kena LLKOW singgah Ukay Perdana beli musang king idaman kalbu. Sayangku jangan kau persoalkan siapa dihatiku...

Saturday, 5 January 2013

Nasi Padang Ros Fatimah

Baru discover tempat ni.  Sampai Sg. Penchala merayau carik sambal hijau tapi taktau kesedapan sambal merah kat Jalan Gombak ni? Auntie Asmah member batch girl mama bagitau psl kesedapan nasi padang kat Ros Fatimah.

Sejak tau dah 3x terjah. Never had enough of sambal kentang. Last Saturday pi ngan mana. Jumaat baru ni pi time lunch. Hari ni pi ngan mama, akak n kiddos.

Gambar tu yang makan time lunch semalam. Masak lemak perut, daging dendeng + kcg pjg, sambal kentang n begedel. Kena RM 8.50.

Air yg best adelah bandung sbb ade rase pandan. Mango pon okes. Tadi try asam jawa not badlah.

Selain tu da try masak lemak cili api rebung, rendang daging, rendang limpa serta ayam goreng kampung.

Ok enuff bout the foods. U go figure!

Lokasi. If dari Balai Polis Gombak jalan terus ja sampai nampak building Maybank belah kiri. Terus rapat kanan smp nampak masjid sg mulia belah kanan. Buat u turn sblm pasar gombak. Ros fatimah just on your left.

If u come from KL thru Jln Gombak jalan je laju2 smp nampak Pasar Besar Gombak on your left pastu slow down. Sampai sudah..pegi la try. Lagi best dari Sri Ayu kat Sri Gombak tu. Hehehe

Friday, 4 January 2013

Happy 3rd Birthday to Siti Nur Kaseh











Semoga adik membesar menjadi anak yang solehah. Maksu harap adik suka la hadiah yang maksu bagi in advance tu. Nanti dah meniaga kaya-raya jangan lupa belanje maksu uhuhuhu.