Friday, 29 November 2013

Restoren Lynda, Kuala Perlis & Blackwood Cafe, Arau with Dedeq


This time Dedeq, the Perlis navigator brought me to Restoren Lynda which he never visited before. All good reviews are from his friends. Restoren Lynda is located in front of Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia. It's a corner shop lot with large open dining area.


No sea view or whatsoever but I can guarantee the satisfaction. Of course the seafood is fresh. Taste of the dishes are outstanding and I would say a far cry from Jeram. Not to mention the reasonable price and I can enjoy jenahak @ snapper without a burnt hole in my pocket.
 

Yes, this is the grilled snapper. One whole fish only for RM 34. Usually, 3 small cuts of this fish will cost more. Beside that we had chilli crabs, 3 rasa prawns, sweet sour mussels and battered squids. Altogether with drinks for RM96 shared bills hehe. Verdict: PUAS HATI!!


The next day we went to Kodiang searching for the most delicious rojak pasembor but the shop was not open. So we just had early dinner at Blackwood Cafe near Arau C-Mart.  Zillion thanks to Dedeq for the treat and great hospitality. Ada rezeki jumpa lagi...chioww!!

Sunday, 17 November 2013

Aroma Ikan Bakar @ Pantai Jeram


Kupang masam manis


Chilli crab


Buttered prawn


Sotong celup tepung


Catching sunset


Selfie haha


Plus jus tembikai laici, barli suam dan air kelapa sebiji dan nasi putih 2. Puas hati la jugak untuk 2 orang makan kene RM95..sotong tu lembut di dalam crunchy di luar..ketam musim bulan penuh..perghhh isi dia mmg banyak...udang manis huuu. kupang masam manis pon sedap..yg penting seafood fresh!!

Sunday, 3 November 2013

Kuantan: 2 hari 1 malam


Bangun tido dah kemas2 rumah lebih kurang..bagi makan kucing..bersihkan cage dan stock up food dia..ajak mama packing nak pegi Kuantan...jalan2 la kejap..



2 hours drive with City and we reached Arenaa Batik Hotel in Kuantan town. RM 147 nett with breakfast (gov rate). Nice and cozy room with very comfortable and super clean bathroom. 


Kami makan kat Gerai Poksu & Moksu saje..kat depan Balai Polis Peramu. Ana Ikan Bakar Petai yg femes tu pon tak try sbb dah kenyang sangat. Gamba food satu pon takde pasai batt kong..bila la nak beli powerbank huhu


Malam tu minum kat Chatime Teluk Cempedak. Teacher mai ambik kat hotel. Mama nak tag along. Ah sudah..kacau daun la pulak..alasannya takut nak dok hotel sorang2..so kami bertiga pon pegi la TC..


The next morning pas bekpes and trus check out gi santai kat Pantai Sepat. Pokok2 kat situ cantik..nanti nak pegi camping ngan kengkawan pulak





Sempat menjala ikan yang baru naik..ikan mayong sebat sampai 6 ekor..ikan pari gemok 2 ekor ..tapi ikan kembong kegemaranku tiada..pastu beli tong ais dan ais skali..sejuk sampai sri gombak..air ada lagi yang tak cayaq.. 


Sebelum naik hiway kat Tol Kuantan sempat la singgah lunch nasi dagang kat rumah teacher @ Taman Kg. Padang Permai. Kemas betul rumah bujang teacher..kagum I huhuhu..

Saturday, 2 November 2013

Mokal makin membesar


Ni la keje dia makan lompat, lompat makan. Tak kenyang2. Whiskas pouch tu seminggu 12 peket. Yang dry food langsung tak mau. Kdg2 aku beli Pro Diet takut dia boring. Cat litter aku pakai pine wood. Best la sbb ringan dan tak messy, senang scoop buang.


Dah pandai terjah bilik tidoku dan membongkar kotak tisu sehelai demi sehelai. Aku perambat turun bawah cepat2 sebelum Mokal buat onar dengan lebih hebat.


Haaa..yang ni aku suka..1st time aku bagi dia keluar pagar. Dia bersembang dengan Baby, kucing next door. Baby tu skit punye besar dia boleh berani cuit2..tapi Baby cool ja hidu2 Mokal hehehe..ok la boleh geng ngan abang besar sebelah rumah

Friday, 1 November 2013

Pengajianku berbaki 34 jam kredit lagi


Pergh..lama tak bicara soal sekolah orang tua2 ni hehehe..macam drifted pon ade..awal2 sem hari tu rajin tepon Dr. Faiz gedebak gedebuk tanya pasal final project pastu aku macam snow white yang tertido panjang..

Ok la takmau main2 dah..intensif 2 bulan dari sekarang..assignment kena bagi perabih takmau bawak pi Penang kang serabut perut kat sana..mana nak exam lagi..mana nak berkuntau ngan assignment...mana nak JJCM lagi.. opss...

Hujung minggu ni ada English oral test..harap2 tak gagap la nanti..kat atas tu result setakat ni..kalau ikut pattern paling kuat boleh pegi 3.4++ tapi tatau la kalau ade miracle boleh grad 3.5++ n above...pergh berangan tak ingat punye huhuhu..doakan saya yer...dah lama dah tunggu saat indah ni :)